mustavalkokuvat-sisustuksessa-digikuvatn

 

Digikuvakeskustelu on välillä jopa huvittavaa. Mistä niitä saa halvimmalla? Oisko hyvää alennuskoodia kellään jakaa? Kun nyt tilaat, saat kuvasi o,ooo8 sentillä kappaleelta!!!

Siis haloo ihmiset: kuvia ja kuvatuotteita ole koskaan saanut näin halvalla kuin nyt! Filmiaikana myös kehittämisestä joutui maksamaan ja kuvat päälle... Muistatteko?

Tosi kuitenkin on, että ainakin oman kokemukseni mukaan halvimmat kuvat saa netistä tilaamalla. Tämä yksinkertaisesti jo siksi, että näiden netissä toimivien kuvausliikkeiden kysyntä on niin valtava että he ovat voineet painaa hinnat niin alas (näin olen itse päätellyt). Toisaalta halvat digikuvapainot ulkomailta, lähinnä Virosta, painaa hintoja alas.

Nettikaupoissa voi käyttä hyväksi alekoodit

Nettikauppojen etuna on markkinoinnin tarkka kohdentaminen. Markkinoinnissa ne käyttää tehokkaasti hintaa välineenä eli alennuksia. Ja tämähän on asiakkaan eli meidän etu!!! Alennuskoodit on näiden painotalojen ase toisiaan vastaan. Mitä parempi koodi, sitä enemmän ropisee tilauksia juuri siihen nettikauppaan! Näin ainakin olen itse toiminut.

Alennuskoodeja löytyy netistä sitä varten perustetuilta sivustoilta. Esimerkiksi oma suosikkini on digikuvatnetista.fi -sivusto, jossa on listattu paitsi netin digikuvakaupat myös niihin liittyvät alennuskoodit. Kun minun täytyy teettää kuvia tai muita kuvatuotteita, menen aina ensin tuolle sivustolle ja katson, mitä alennuskoodeja missäkin kaupassa on voimassa. Aina ei ole mitään. Täytyy tunnustaa, että silloin vähän siirrän kuvien teettämistä, koska tiedän, että nuo kaupat antaa uusia alennuskoodeja todella tiuhaan!

Kuvien suurennokset netistä

Minulla on seinillä aika paljon kuvasuurennoksia. Tykkään kuvata ja mielestäni olen siinä aika taitava, joten ne suurennokset on meillä tauluina. Suurin osa on mustavalkoisia, joten siten saan todella eri tyylisetkin kuvat sopimaan keskenään yhteen kauniiksi kuvasommitelmiksi.

Nämä kaikki suurennokset olen teettänyt nettikaupoissa. Esimerkiksi Ifolorilla olen teettänyt, mutta siellä ei kovin suuria suurennoksia saa. En tykkää canvas-tauluista, koska ne näyttää mielestäni liian keskeneräisiltä, vaan mieluummin tulostutan kuvan ikään kuin julisteeksi, jonka aiemmin liimasin itse vanerille. Nykyään esimerkiksi Photoboxilla on todella monipuolisesti erilaisia taustamahdollisuuksia julisteisiin. Kuten pahvi, sellainen nätti ohut metallilevy, Forex-levy sekä muita ohuita ja vähän paksumpia levyjä, jotka on ilmeisesti valmistettu erilaisista massoista. Näistä saa aivan upeita tauluja, eikä niihin tartte hankkia kalliita kehyksiä!

Tuossa on yksi kuva kokonaisuudesta, jonka olen tehnyt. Suosittelen lämpimäksi nimenomaan mustavalkoista, se sopii huipusti todella erilaisiin sisustuksiin, kun vain rohkeasti kokeilee!

Jenni

Tehty kaupallista yhteistyötä Digikuvatnetista -sivuston kanssa.